Neem direct contact met ons op via 030 60 11 848

Persbericht Do!Challenge

do!challenge

DO!Challenge in raadszaal Houten

Duurzame samenwerking tussen Hogeschool Utrecht en Houtense ondernemers

Donderdagmiddag 17 maart hebben 120 3e jaars studenten van de Hogeschool Utrecht hun opdracht voor de 11 deelnemers aan de DO!Challenge afgerond. In de raadszaal van de gemeente Houten gaven alle 24 projectgroepen een strak getimede pitch van 2 minuten. Daarna bezochten de docenten de projectgroepen en bedrijfsvertegenwoordigers voor verdere toelichting en discussie. Tijdens de laatste fase werd er door alle aanwezigen centraal gestemd met een digitale app. Winnaar was Fenna Voorhoeven voor het bedrijf Leoxx met voorstellen voor recycling van vloerbedekking en verduurzaming van het gebouw.

Afgelopen zomer startten elf Houtense ondernemers met de DO!Challenge, een uitdaging om komend jaar flinke stappen te zetten op het pad van duurzaamheid. In de Challenge lichten de bedrijven hun prestaties door op het terrein van Planet (milieu), People (mensvriendelijkheid), Profit (bedrijfsmatig) en Passion (identiteit)  en bepalen een aantal acties waar ze komend jaar in vooruit willen gaan. De DO!Challenge heeft elf deelnemers: Ontwerpbureau HaakKranen, Timmer- en Onderhoudsbedrijf van Dort, Installatiebedrijf Smit, Transportbedrijf de Rooy, Inventum, VIAC Houten, Arval, Leoxx, Bouwbedrijf van Rijn, Albert Heijn Oude Dorp én de gemeente Houten.

Initiatiefnemer van dit project is het Economisch Platform Houten (EPH): een samenwerkingsverband van de zes ondernemersverenigingen in Houten. Het project werd mogelijk door financiële steun van het Duurzaamheidsfonds Houten.

 

Zie onderstaande foto voor een impressie van de ‘stemming’ in de raadzaal.

PaulvanderKlei_5144medium (2)